Video για προώθηση προϊόντων: Τι χρειάζεται προσοχή

19 Ιουνίου, 2024

Τα video για προώθηση προϊόντων δεν θα σταματήσουν ποτέ να έχουν value στη στρατηγική της επιχείρησης σου. Είναι ο πιο άμεσος και δημιουργικός τρόπος να τραβήξεις την προσοχή υποψήφιων πελατών και να αυξήσεις τις πιθανότητες για πωλήσεις.Πρόκειται για τη δημιουργία video με αποκλειστικό στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με ένα καινούργιο προϊόν αλλά και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του σε σύγκριση με αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς.

Ωστόσο, τέτοιου είδους video αποτελούν κι αναπόσπαστο κομμάτι του branding. Είναι πολύ σημαντικό τα social media μιας επιχείρησης να γεμίζουν με περιεχόμενο που διαμορφώνει μια αξιόπιστη εικόνα για τον καταναλωτή. Ειδικά όταν η παραγωγή του video είναι υψηλής ποιότητας και επαγγελματικών προδιαγραφών, τότε δημιουργείται πιο εύκολα εμπιστοσύνη ως προς το brand. Αυτή, εξάλλου, είναι η αρχή της πορείας που καταλήγει στην αγορά του προϊόντος.

Video για προώθηση προϊόντων

Τι να προσέξεις στα video για προώθηση προϊόντων

Στόχευση κοινού και μήνυμα

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός καλού και αποτελεσματικού video είναι να καθοριστεί ο στόχος του αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Αυτό θα συμβάλλει στο να αναπτυχθεί εύστοχα το concept και το σενάριο του. Μην ξεχνάς ότι το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές καθ’όλη τη διάρκεια του video και να αποτυπώνεται με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο.

Βεβαιώσου ότι το περιεχόμενο και το στυλ του βίντεο ταιριάζουν με το κοινό στο οποίο στοχεύεις. Χρησιμοποίησε δεδομένα για να καταλάβεις καλύτερα τι προσελκύει το κοινό σου και προσαρμόσε το βίντεο ανάλογα. Δείξε το προϊόν σε χρήση και εξήγησε τα κύρια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του ενώ στο τέλος συμπεριέλαβε σαφή και ενθαρρυντική προτροπή προς τους θεατές να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σου, να κάνουν αγορά ή να εγγραφούν για περισσότερες πληροφορίες. Είναι σημαντικό αυτό που θα δείξεις να ενδιαφέρει τον θεατή και να εξυπηρετεί κάποια ανάγκη του ή να του δίνει λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ώστε να σε επιλέξει για αυτό.

Υψηλή ποιότητα παραγωγής

Τι άλλο είναι απαραίτητο για τα video προώθησης προϊόντων;

Τα video προώθησης προϊόντων είναι από τα πιο σημαντικά είδη video μιας επιχείρησης καθώς διαφημίζουν το κυριότερο μέρος της ταυτότητας της, δηλ. τα προϊόντα της. Η υψηλής ποιότητας κάμερας και μικρόφωνα και ο σωστός φωτισμός ώστε το προιόν να φαίνεται καθαρά και ελκυστικό είναι πολύ σημαντικά. Κακή ποιότητα εικόνας ή ήχου μπορεί να αποτρέψει τους θεατές και σίγουρα θα επηρεάσει την απήχηση του video.

Επίσης, το μοντάζ και η επεξεργασία του video είναι από τα πιο σημαντικά στάδια της διαδικασίας. Χρειάζεται εμπειρία, αισθητική και πολύ καλή αντίληψη ως προς τη διαχείριση του υλικού έτσι ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η προσθήκη μουσικής πάντα μπορεί να κάνει πιο έντονη τη δυναμική ενός video οπότε καλό θα είναι να επενδύσεις σε αυτήν ώστε να παραχθεί ένα content που να αντιπροσωπεύει το brand σου, όσο καλύτερα γίνεται.  Παράμεινε όμως σύντομος και περιεκτικός. Τα βίντεο προώθησης συνήθως αποδίδουν καλύτερα όταν έχουν διάρκεια 1-2 λεπτών.

Γι’ αυτό το λόγο, αξίζει να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία που θα αναλάβει, τόσο το τεχνικό κομμάτι της διαδικασίας, όσο και το δημιουργικό. Οι αστοχίες και οι λάθος αποφάσεις μπορούν πολύ εύκολα να συμβούν από ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στο αντικείμενο με αποτέλεσμα το budget σου να δαπανηθεί, χωρίς κάποιο αντίκρισμα. 

Δίνοντας προσοχή σε αυτά τα σημεία, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα βίντεο προώθησης προϊόντων που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της διαφημιστικής σου καμπάνιας. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις υπηρεσίες μας στα video για προώθηση προϊόντων, επικοινώνησε μαζί μας!

Για να δεις δείγματα από τις δουλειές που έχουμε κάνει για τους πελάτες μας και να πάρεις ιδέες για το δικό σου βίντεο προώθησης προϊόντων, επισκέψου τη σελίδα μας εδώ. Δες πώς έχουμε βοηθήσει άλλες επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους και εμπνεύσου για το δικό σου έργο.