Οι 5 κορυφαίες τάσεις της διαφήμισης ψηφιακού βίντεο που πρέπει να ακολουθήσεις

12 Αυγούστου, 2024

Μια επιχείρηση δεν πρέπει να βασίζει τη διαφημιστική της στρατηγική σε μια τάση μάρκετινγκ περιεχομένου, μια τάση βίντεο ή οποιαδήποτε τάση που δεν αυξάνει εμφανώς το ποσοστό των ατόμων που ασχολούνται με το προϊόν ή την υπηρεσία της. Οι τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ γίνονται πρότυπα και αυτές είναι οι κορυφαίες καινοτομίες που θα γιγαντωθούν τα επόμενα χρόνια.

1. Κινητό
Τα smartphone συνεχίζουν να έχουν βαθύ αντίκτυπο στην ανθρώπινη συμπεριφορά παγκοσμίως. Οι ίδιες οι συσκευές συνεχίζουν να βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη smartphone. Κατά μέσο όρο, οι ενήλικες στις ΗΠΑ περνούν σχεδόν τέσσερις ώρες την ημέρα στα smartphone τους και σχεδόν το ήμισυ του χρόνου παρακολουθώντας βίντεο. Ο αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε 295 εκατομμύρια έως το 2023, επομένως δεν είναι περίεργο ότι μέχρι το 2024 οι παγκόσμιες δαπάνες για διαφημίσεις για κινητές συσκευές αναμένεται να φτάσουν τα 8,92 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναζητήσεις για κινητές συσκευές που περιλαμβάνουν αποτελέσματα βίντεο έχουν επίσης αυξηθεί και οι χρήστες κάνουν κλικ στο βίντεο πριν από οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, το μήνυμα και οι αξίες μιας επωνυμίας μπορούν να μείνουν ακόμα πιο αξιομνημόνευτες όταν παραδίδονται άψογα με την πλατφόρμα στην οποία λειτουργεί.

2. Κάθετες διαφημίσεις βίντεο

Η κάθετη διαφήμιση βίντεο είναι μια τάση που αξιοποιεί την άνοδο της χρήσης κινητών και των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης. Οι τυπικές μορφές βίντεο εμφανίζονται καλύτερα στην οριζόντια προβολή. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους κατά την πλοήγηση στον ιστό ή τις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προσαρμόζεται στις συνήθειες των χρηστών από κινητές συσκευές. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τείνουν προς την αυξημένη συνδεσιμότητα και ένα υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών στα κοινωνικά κανάλια αλληλεπιδρά με περιεχόμενο όταν το βλέπει πιο βολικά.

3. Εκπαιδευτικά/Επεξηγητικά βίντεο
Η Αμερική είναι ένα έθνος DIY. Πάνω από το 85% των Αμερικανών χρησιμοποιούν το YouTube για να μάθουν πώς να κάνουν κάτι. Οι άνθρωποι αναζητούν πολλούς τύπους εκπαιδευτικών (ή επεξηγηματικών) βίντεο σε διαφορετικούς ιστότοπους και πλατφόρμες ροής. Μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει στοχευμένη διαφήμιση επώνυμου περιεχομένου σε αυτά τα βίντεο ή να παράγει η ίδια το εκπαιδευτικό βίντεο.

4. Περιεχόμενο που δημιουργείται από τον χρήστη
Το διαδικτυακό περιεχόμενο που δημιουργείται από τους τελικούς χρήστες (User-Generated Content ή αλλιώς UGC) έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις. Αυτό που λένε οι άνθρωποι έχει σημασία για τη φήμη μιας επιχείρησης. Ωστόσο, το UGC πρέπει να είναι αυθεντικό. Δεν μπορείς να φτιάξεις το UGC. Οι επιχειρήσεις πρέπει να δημιουργήσουν τον ψηφιακό χώρο για τους χρήστες να δημιουργούν θετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το προϊόν τους και να έχουν μια στρατηγική να προωθήσουν αυτό το μήνυμα μάρκετινγκ στα ψηφιακά κανάλια. Ο χρήστης δημιουργεί περιεχόμενο βίντεο και το διαφημιστικό περιεχόμενο είναι συνοδός της προσωπικής εμπειρίας του χρήστη του Διαδικτύου.

5. Διαδραστικά βίντεο

Το μεγαλύτερο εργαλείο μάρκετινγκ βίντεο είναι διαδραστικό και πρέπει να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου. Το διαδραστικό βίντεο μπορεί να είναι το απόλυτο ταξίδι του πελάτη. Για παράδειγμα, μια επωνυμία προσεγγίζει έναν δυνητικό πελάτη μέσω περιεχομένου βίντεο που δημιουργείται ή προωθείται μέσω influencer. Δημιουργήστε τη σχέση με τον πελάτη σε προσωπικό επίπεδο που αυξάνει την πιθανότητα περαιτέρω δέσμευσης.

Συμπέρασμα
Το ψηφιακό βίντεο είναι ο σημερινός αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του κόσμου του ψηφιακού μάρκετινγκ. Οποιαδήποτε στρατηγική περιεχομένου και καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email θα πρέπει να επικεντρώνονται σε βίντεο. Μεταξύ των ψηφιακών τάσεων, οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ αντικατοπτρίζουν την υπεροχή του βίντεο και θα γιγαντωθούν στο άμεσο μέλλον.

Τάσεις διαφήμισης ψηφιακού βίντεο

Τα στατιστικά δεν λένε ψέματα. Εδώ είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους η ψηφιακή διαφήμιση βίντεο είναι το παρόν και το μέλλον.

  • Το 86% των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί μάρκετινγκ βίντεο.
  • Πάνω από το 75% των marketers αναφέρει αύξηση των πωλήσεων που συνδέεται με καμπάνιες βίντεο.
  • Οι διαφημιστές θα δαπανήσουν έως και 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις ψηφιακών βίντεο φέτος και 45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025.
  • Το 80% των καταναλωτών στις ΗΠΑ πληρώνουν για streaming.
  • Μέχρι το 2027, η ψηφιακή διαφήμιση βίντεο προβλέπεται να έχουν ρυθμό αύξησης 12%.
  • Τα ποσοστά κλικ/εμφανίσεων βίντεο στο περιεχόμενο μάρκετινγκ μέσω email αυξάνονται κατά 200%-300%.
  • Στο 98% των ανθρώπων αρέσει να παρακολουθούν βίντεο νέων προϊόντων ή υπηρεσιών περισσότερο από άλλες μεθόδους επικοινωνίας.
  • Το 97% των ανθρώπων λέει ότι τα explainer βίντεο οδηγούν σε καλύτερη κατανόηση μιας επιχείρησης, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.
  • Το 90% των ανθρώπων προτιμούν να παρακολουθούν περιεχόμενο βίντεο στις φορητές συσκευές τους.
  • Το 90% των καταναλωτών αγοράζει προϊόντα που περιλαμβάνουν διαφημιστικά βίντεο.
  • Το 64% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων πιστεύει ότι τα επεξηγηματικά βίντεο συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων.
  • Το video content αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας κατά 52%.
  • Το engagement per post είναι υψηλότερο με το περιεχόμενο βίντεο.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Το ψηφιακό βίντεο, και τα καινοτόμα συνοδευτικά χαρακτηριστικά του, είναι το οριστικό μέσο για τη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ μιας επωνυμίας. Η υπεροχή του θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας φτάνει σε περισσότερες κοινότητες και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αναβαθμίζονται σε ταχύτερα πρότυπα όπως το 5G.

Άλλο συμπέρασμα
Οι τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ βίντεο είναι ακριβώς αυτό – τάσεις – αλλά μια επωνυμία με διαδικτυακή παρουσία και έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ βίντεο μπορεί να μετατρέψει τους ενεργούς χρήστες σε πιστούς πελάτες με αφοσίωση πελατών, περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένο περιεχόμενο και άλλες μορφές περιεχομένου.

Δίκτυα διαφημίσεων όπως το Facebook Ads, το Google Business, το Google Ads, το Google My Business και άλλοι επαγγελματίες του μάρκετινγκ B2B αναφέρουν ότι το περιεχόμενο βίντεο έχει τα υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης.

Είτε η επιχείρησή σου εστιάζει στη βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπών, είτε στη στρατηγική SEO ή στην προώθηση πολύτιμου περιεχομένου στα κανάλια, η επωνυμία σου μπορεί να βελτιώσει τις ψηφιακές εμπειρίες της πελατειακής της βάσης (και τις εμπειρίες από κινητές συσκευές!) ενσωματώνοντας διαφημίσεις βίντεο.