Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χρειάζεται να συνδυάσεις αποτελεσματικά εικόνα και ήχο, όχι μόνο για να μειώσεις το χρόνο που απαιτείται για να παρουσιάσεις την εταιρία σου, αλλά και να ερεθίσεις τη μνήμη του δέκτη. Όταν τα άτομα διατηρούν στη μνήμη τους πληροφορίες, σχετικά με το ποιος είσαι, τι προσφέρεις και ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη, είναι πιο πιθανό να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σου, να στείλουν ένα email, να πάρουν ένα τηλέφωνο και να αγοράσουν.
Με το κατάλληλο περιεχόμενο και μερικά βασικά εργαλεία, οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας εταιρικό βίντεο, που θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τις σχέσεις της με τους πελάτες της και να προσελκύσει νέους από την αγορά – στόχο. Τα βασικότερα σημεία, στα οποία θα πρέπει να εστιάσει η εταιρία σας, κατά τη δημιουργία ενός εταιρικού βίντεο, είναι τα εξής:
1. Πληροφορίες
Τι έχει να μοιραστεί η εταιρία σου; Μαρτυρίες πελατών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βίντεο, για τη προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών. Για πολύπλοκα προϊόντα, ένα βίντεο που να εξηγεί τη λειτουργία του, με έναν απλό και άμεσο τρόπο, συμβάλλει στην ενημέρωση των πελατών σας. Έχεις σχετική γνώση για τον ευρύτερο κλάδο που θα ενδιέφερε τους πελάτες σου; Μοιράσου την, με ένα βίντεο. Έτσι, ένα εστιατόριο, μπορεί να κάνει ένα βίντεο, που θα φαίνονται οι διαδικασίες παρασκευής διάφορων συνταγών.
2. Πλάνο
Δημιούργησε ένα πλάνο για το βίντεο σου. Ένα συγκεντρωτικό πλάνο μπορεί να παράγει ένα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα, δείχνοντας τη διαδικασία ροής του βίντεο, καθ’ όλη τη διάρκειά του. Να θυμάσαι ότι το ιδανικό μέγεθος για ένα βίντεο είναι περίπου 2 λεπτά. Όσο μικρότερο, τόσο το καλύτερο, αρκεί να καταφέρεις να περάσεις το μήνυμά σου, σε λιγότερο χρόνο, το ίδιο αποτελεσματικά.
3. Δεύτερη γνώμη
Επιδοκιμάζεις τη σκληρή αλήθεια; Εδώ, δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Πάρε μία δεύτερη γνώμη σχετικά με το βίντεο, το πνεύμα που το περικλείει και το πλάνο, από συναδέλφους, φίλους και ειδικούς. Επαναπροσδιόρισε ότι έχεις κάνει έως τώρα, με βάση τις απόψεις και τις διορθώσεις τους. Το τεστ αυτό, ουσιαστικά, σου παρέχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να σκεφτείς ποια εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις στο βίντεο σου. Μη διστάσεις να αναθεωρήσεις το πλάνο, εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά.
4. Αξία δημιουργίας
Η Toyota, αναμφισβήτητα, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στη δημιουργία εταιρικών βίντεο. Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχει κάθε μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση τα χρηματικά αποθέματα της Toyota. Είναι δυνατόν να δημιουργήσεις ένα εταιρικό βίντεο με χαμηλό κόστος και να είναι εξίσου αποτελεσματικό; Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο σκηνοθέτη του Hollywood πίσω από τη κάμερα, για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Μην υποτιμάς την αξία του βίντεο, με μοναδικό κριτήριο το κόστος δημιουργίας. Με μία κάμερα υψηλής ευκρίνειας, μερικά εργαλεία επεξεργασίας και τον βασικό εξοπλισμό ήχου, μπορείς να κάνεις το εταιρικό σου βίντεο, όπως ακριβώς το φαντάζεσαι.
5. Μετάδοση
Κάνε το βίντεό σου γνωστό στο ευρύ κοινό. Χρησιμοποίησε ιστοσελίδες, όπως είναι το YouTube, το Google video και το Vimeo. Διέδωσε το μήνυμά σου. Ακόμα, κρατώντας ένα αρχείο με τα βίντεό σου, στην ιστοσελίδα της εταιρίας, κάνεις πιο εύκολη την αναζήτηση στοιχείων από τα άτομα που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν ή να ανακαλέσουν πληροφορίες.
Όταν χρειάζεται να ενισχύσεις την εικόνα της επιχείρησής σου, το εταιρικό βίντεο μοιάζει η καλύτερη επιλογή που έχεις στη διάθεσή σου. Είναι υλοποιήσιμο; Θα έχει αποτέλεσμα; Πόσο θα στοιχίσει; Πως θα το χρησιμοποιήσει η εταιρία σου; Περνάει το μήνυμα που πρέπει; Οι ερωτήσεις αυτές είναι η αρχή. Εμείς, στην Art Vision, μπορούμε να βοηθήσουμε να τις απαντήσεις.